Historier og billeder fra hverdagen på Anholt
Mit Anholt

Mit Anholt

Min Anholt historie startede længe før jeg blev født.

I 1934 tog mine bedsteforældre Carl og Else Heine på ferie til Anholt, med min mor Hanne som dengang var 2 år gammel. De blev så glade for øen, at de vendte tilbage hver sommer. De boede enten i telt eller lejede sig ind forskellige steder.

I 1948 skulle de bo i telt men havde glemt telt pløkkerne, Albert gav dem lov til at bo i kalveboderne side om side med hans køer. De købte hvad min bedstefar altid pralede af, Anholts mindste grund af Albert for 100,00 kr.

I 1955 byggede de så hus på grunden. Da min mor nåede konfirmations alderen og ikke ville konfirmeres, fik hun valget mellem 3 gaver. En fest en rejse eller en grund på Anholt. Hun valgte heldigvis en grund på Anholt, det blev på Fuglevej og grunden kostede dengang 1000,00 kr.

I slutningen af 60erne byggede min far Jørgen et stort dejligt hus til os på grunden. Det skulle være stort, da vi var mange børn (vi endte op med at blive 7 søskende). Da jeg var 5 år gammel flyttede hele vores familie til Frankrig. Der har de lang sommerferie som først slutter i september. Vi plejede at være på Anholt i hele august , og de største af os fik lov til at prøve at gå i skole på Anholt.

Til og fra Anholt…

Da jeg var 4 år, ville jeg have en natklub sammen med min far, den skulle ligge inden i bollen, hvor man skulle ride rundt på ponyer med små olie lamper. Det blev dog aldrig til noget, men da jeg kom hjem efter 1 år i USA som 22 årig og stod uden job, fik jeg job på Anholt kro under Rigmor og Jens. Der var jeg fra maj til september, derefter fik jeg job for Orla nede på sekskanten, som i dag er blevet bygget ud og hedder Casablanca.

Der kom en tømrer til øen for at bese et sommerhus, og indenfor 3 mdr var jeg flyttet til Tårbæk og han blev far til mine to dejlige piger Ronja og Katja, som også igennem årene har gået på Anholt skole i nogle perioder.

Efterhånden som pigerne blev ældre, var jeg mere og mere på Anholt, og da den sidste flyttede hjemmefra tog jeg springet og flyttede herover. Jeg har nu boet her i over 5 år og har lige købt Almas hus, det er en drøm der er gået i opfyldelse.

Selvom mine børn bor i KBH og jeg savner dem hver evig eneste dag, har jeg valgt at bo på Anholt, men jeg besøger dem ofte. Det er her jeg trives bedst.

Hvorfor har jeg valgt Anholt?

Hvorfor gør jeg så det? At se lægen cykle forbi med 3 heste i snor, at gå ud og samle kantareller, at køre forbi den samme for 6. gang den dag og stadig hilse, at blive mødt med velkommen hjem, når jeg har været afsted, at det banker på og der står en med nybagt kage eller brød eller røget makrel eller noget andet som de synes, jeg skal smage, roen, at hver tur på stranden og hver solopgang og solnedgang er forskellig, friheden til at jeg kan gå i Brugsen i nattøj hvis det passer mig, lyset, at vi hygger på debatten, at vi har omsorg for hinanden, at hvert sted har sin egen duft, at køre ned midt om natten og kigge på havet når det stormer, og alle de skønne mennesker jeg har lært at kende herovre, er bare nogle af de ting som gør at det er her jeg har det bedst.

Og så spiser vi forbandet godt herovre.

Del på Facebook

og vær med til at sprede vores historier