Historier og billeder fra hverdagen på Anholt
Anholt og rejsen videre

Anholt og rejsen videre

Trines Anholt historieEn tryg barndom, – det må man sige at jeg har haft på Anholt! Og lidt af et chok var det nok for en ung og genert pige at tage på efterskole efter 16 år i trygge og velkendte omgivelser.

Ikke desto mindre fik jeg samlet mod til, året efter, at pakke tasken og begive mig ud på mit første store eventyr da jeg tog et år til Syd Afrika som udvekslingsstudent.

En ide blev plantet

Idéen om udveksling havde Tanja plantet i mig i en tysk-time på Anholt Skole, og af en eller anden grund blev den hængende og viste sig at blive en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse, som i den grad har formet den retning mit liv har taget siden da. Et år i udlandet inspirerede mig til at starte på Nyborg Gymnasiums internationale linje, International Baccalaureate, som jeg færdiggjorde i 2009. At det lige blev Fyn jeg tog til, var vist lidt af et tilfælde, men jeg havde en dejlig gymnasietid der og kom ud med gode resultater!

Efterfølgende stod den på København, sabbatår, fuldtid i en vuggestue, et kortere ophold i Madrid, fest og farver og en masse grublen over hvad jeg skulle finde på med min fremtid! Det viste sig, at det faktisk gav sig selv…

Som barn på Anholt

Som barn på Anholt vokser man op velvidende hvor afhængige vi mennesker er af naturen og hvor vigtigt det er at værne om og beskytte den, og i Syd Afrika og gennem gymnasiet blev min interesse for klimaet og Jordens naturressourcer yderligere skærpet.

I 2011 startede jeg derfor på Københavns Universitet på uddannelsen Geografi og geoinformatik, og her er jeg endnu på 5. år, hvor jeg er godt i gang med at skrive speciale. Mit speciale handler om Danmarks omstilling til bæredygtig og grøn energi gennem omlægning til biogasproduktion fra halm og jeg skriver i samarbejde med Institut for Miljøvidenskab, hvor jeg har været så heldig at arbejde som studiemedhjælper det sidste år. Det er super spændende, og i mellemtiden har jeg elsket at bo i København og har mødt så utrolig mange søde mennesker her.

Et hektisk studieliv har dog ikke sat en stopper for rejselysten, og jeg tog derfor muligheden for at tage et semester på udveksling i Californien som en del af min bachelor i 2014 og sidste år var jeg på en utrolig spændende felttur i Kenya. Her i maj var jeg tilbage i Syd Afrika for første gang i næsten 10 år, hvilket var helt fantastisk og skønt at gense alle dem jeg har holdt kontakten med.

Trines Anholt historieSkønt at vende tilbage til Anholt

Lige meget hvor utroligt spændende det er at tage ud at opleve, er det nu også skønt at vende tilbage til Anholt gang på gang. På trods af de mange store oplevelser jeg har haft siden Anholt og alle de nye venner jeg har fået, er nogle af mine bedste minder og venskaber, i dag, stadig dem jeg har fra Anholt, og de er pakket godt med i bagagen.

Til januar er jeg færdig med specialet og skal påbegynde et nyt kapitel med et rigtigt “voksenjob” (forhåbentlig!) og masser af nye spændende udfordringer og oplevelser! Jeg glæder mig til at se hvad det bringer, – og mon ikke det bliver noget godt! Hvor end turen går hen denne gang, er bagagen i hvert fald fyldt med alt det bedste.

Trine

Del på Facebook

og vær med til at sprede vores historier