Historier og billeder fra hverdagen på Anholt

Prøv en ø

 

Prøv en ø

Prøvebolig på Anholt?

Velkommen til Anholt. Danmarks mest isolerede ø med tre timers færgetransport til nærmeste storby, som er Grenå. Velkommen til et ualmindeligt almindeligt liv med arbejde, skole, fritidsinteresser og foreningsliv på en lille ø, som har alle de institutioner der får et lokalsamfund til at fungere: Brugsforening, børnehave, skole med bibliotek, forsamlingshus, hjemmepleje, læge og kirke.

Eller velkommen til et almindeligt, ualmindeligt liv med ro, storslået natur og spændende naboer, som har fundet deres levevej på øen. Med mulighed for at skabe kunst og kulturoplevelser til glæde for øens beboere og de mange tilrejsende Anholt-afhængige.

Erhvervsudvikling og iværksætteri

I 5. sæson vil vi gerne satse stort på erhvervsudvikling og iværksætteri, eksempelvis indenfor produktion af fødevarer eller turisme aktiviteter. Har du en god ide, et firma som du mener kunne tjene penge på Anholt. Eller er du ansat i et firma, som kunne åbne en lille filial på Anholt, så søg om et ophold under prøv en ø. Vi hjælper gerne med kontakt til Norddjurs kommunes erhvervsudvikling eller hjælper med at formidle oplysninger om støttekroner der er målrettet øer og landdistrikter. De såkaldte LAG midler og Ø-støtten.

Artist in residence

I 5. sæson, er vi ligeledes inspireret af de projekter der foregår rundt omkring i verden under overskriften Artist in residence. Har du et kunst- eller kulturprojekt i tankerne og synes det kunne være tiltrækkende at komme væk fra dine almindelige omgivelser, så tilbyder ”Prøv en ø”, en mulighed for at fordybe sig, producere, samarbejde med og fremvise kunstprodukter i et lille og meget anderledes lokalsamfund.  Det kan være musik, forskellige forestillinger, litteratur, design eller naturprojekter. Vi har kunst og kulturprojekter man kan samarbejde med, som ”Anholt Litteraturfestival” , Anholt højskoleforening og ”Langtude.com” og vi er en nysgerrig og åben befolkning som bakker op om de kulturarrangementer der foregår på øen.

Prøvebolig på Anholt til familier

I 5. sæson vil vi også gerne tilbyde prøveboliger familier, som har lyst til at opleve det fantastiske liv man kan leve på Anholt. Alle kender alle, også børnene, skolen er lille og med høj faglig kvalitet. Der er korte afstande og få biler, så skolevejen er tryg og børnene har allerede fra børnehavealderen stor frihed. Anholts børn står for indenø’s arrangementer og andet til glæde for børnene, så som fester, undervisning, naturvandringer mv. Desuden sørger foreningen Anholts festivalen for, at der hvert år afholdes festival, hvor overskuddet går til skolerejser til indland og udland. Inden for de sidste år har børnene fra Anholt skole været i  London, Astrids Lindgrens verden og Island

Prøvebolig på AnholtOm selve projekt ”Prøv en ø”

Vi tilbyder prøveboliger i to til fire måneder så du ”on location” kan få en idé om, hvorvidt ølivet er noget for dig
– Vi formidler ikke permanente boliger, så vi kan ikke på forhånd garantere, at du kan blive boende på øen i umiddelbar forlængelse af opholdet. Boligsituationen på Anholt er presset, især hvad angår lejeboliger. Men gennem dit ophold på øen, i din prøvebolig på Anholt, får du mulighed for at orientere dig i boligsituationen, hvilket er nemmere, når du er på stedet.

Prøveboligerne, vi tilbyder, er gratis, så du behøver ikke at opsige alt derhjemme, førend du har afprøvet ølivet og taget din beslutning. Du må også regne med udgifter til el og varme, som kan være lidt dyrt da “Prøv en ø” løber over vintermåneder. Men ring evt. og hør nærmere om dette.
– Det er dog ikke ment som en gratis ferieløsning. Vi prioriterer seriøse ansøgninger, der klart tilkendegiver et ønske om at bo på Anholt, samt ønsket om at bidrage til ølivet”.

Prøv en ø” er for dig, der ikke før har boet eller opholdt dig i længere perioder på Anholt
– Hvis du før har boet eller opholdt dig meget på Anholt, falder du ikke umiddelbart indenfor målgruppen, idet du så vurderes allerede at have prøvet ølivet af. Ligeledes kan den samme ansøger ikke to gange få tildelt et ”Prøv en ø”-ophold.

Du må være i stand til at forsørge dig selv under opholdet
– Vi agerer ikke jobformidling 😊 … Af og til er der opslået ledige stillinger på øen, både via internettet og lokalt på øen. Men mange øboere er flyttet hertil uden på forhånd at have et arbejde. De fleste har så stykket et levebrød sammen af forskellige små stillinger – eller har tænkt kreativt i selv at lave muligheder for en indtjening.  Tilbuddet om ”Prøv en ø” og prøvebolig på Anholt er bl.a. tænkt som en mulighed for at få foden indenfor på øen  … for det vil som oftest være nemmere at finde noget at leve af, når man først er her, end hvis man sidder et andet sted i landet.

Vi håber med ”Prøv en ø” at give dig/jer mulighed for at finde ud af, om ølivet er noget, I har lyst til at fortsætte med.

Med ”Prøv en ø” bliver det et mindre hovedspring at tage at forsøge sig med ølivet, end hvis du foretager en permanent flytning fra første færd

Bag ”Prøv en ø” står ”Prøv en ø – gruppen”.

Oprindeligt er vi udsprunget af bestyrelsen for Anholt Skole og Børnehave, og vi har også fortsat samarbejde med denne bestyrelse (bl.a. i udvælgelse blandt indkomne ansøgninger), men i dag sidder der også andre i gruppen, der alt i alt består af tre personer: Ane, Birgitte og Moa.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på e-mail bdjeppesen@gmail.com eller ringe til Birgitte på 60681296 eller Ane på 30265790

 

Følg med på Facebook

Følg med på Anholtlivs Facebook side her

og på Prøv en ø´s egen Facebook side her

Den 5. sæson af ”Prøv en ø” starter efter efterårsferien og varer mellem 2-4 måneder. Send din eller jeres ansøgning inden 1.august 2020 så vil I høre fra os hurtigt derefter. I vil blive inviteret til et interview på øen eller via Skype, hvor I får mulighed for at stille spørgsmål og få en mere personlig fornemmelse af, hvad ”Prøv en Ø” er for et enestående tilbud og projekt.

Vi glæder os til at høre fra dig eller jer:

Ansøgningsskema til “Prøv en ø”.

Udfyld ansøgningsskema her

Ansøgningsfristen er 1. august hvert år. Man er dog til enhver tid velkommen til at sende sin ansøgning ind. Som oftest vil den blive taget op efter ansøgningsfristen i august. Men der kan være tilfælde, hvor vi kan have et hus til lån på andre tider af året.
ANSØGERNE VIL FÅ SVAR EN TIL TO UGER SENERE

Prøvebolig på Anholt
“Nogle gange skal man have noget nyt at styre efter i livet. På Anholt er livet både enkelt, uden mange fastlandsmuligheder, og livet udfordrende, fordi man selv skal tage initiativer og træffe valg for at forme sin tilværelse”.