Historier og billeder fra hverdagen på Anholt

Julen på Anholt

Julen på Anholt inkluderer julefest på skolen for alle på øen

I december er der en lang række aktiviteter på Anholt: bl.a. julefest på skolen for alle på øen, børnegudstjeneste, salmesang og julegudstjenester i kirken, julebasar i forsamlingshuset med juleklip, hygge mv., … og den årlige juletræsfest i forsamlingshuset, hvorfra billederne her stammer.

Ved juletræsfesten danser vi alle om træet og synger julesalmer. Derefter kaster børn som voksne sig ud i en række sanglege, til stor morskab for alle. Og pludselig banker det på døren, og julemanden træder ind med godteposer til alle børnene, der leger videre og fester med slik i den store sal, mens de voksne samles til kaffe og lagkage i den tilstødende lille sal. Vi slutter af med endnu engang at samles omkring juletræet for at synge ”Dejlig er jorden”, mens lysene begynder at brænde ud.

… Prikken over i’et er, når vinterens første sne pludselig vælter ned udenfor, som ved billederne her fra julen 2014: Børnene kastede sig ud i sneen, og legen omkring forsamlingshuset fortsatte i flere timer efter, at juletræsfesten var slut.   … Og videre næste dag!
Anne Damkjer Lautrup